5 redenen waarom je moet investeren in video marketing

13-04-2018

Als je ziet dat Youtube de tweede grootste zoekmachine ter wereld is na Google, dan weet je dat video marketing de toekomst van online communiceren aan het worden is. Bijna 80% van de mensen bekijkt minstens één maal per week een online video, meer dan 50% doet het elke dag. Een reden te meer dus om er volop op in te spelen en aan de slag te gaan met video marketing.

1. Video verhoogt conversies en verkoop


Video kan direct leiden tot verkoop. Studies tonen aan dat 74% van de gebruikers die een productvideo hebben bekeken, het vervolgens gekocht hebben. Wat houdt je tegen?

Als je erover nadenkt, is de effectiviteit van video zelfs niet zo verrassend. Tenslotte is de meeste informatie die wordt doorgegeven aan onze hersenen visueel. Dus als foto’s er al voor kunnen zorgen dat de betrokkenheid vergroot, stel je dan eens voor wat bewegende beelden voor je bedrijf kunnen betekenen.

2. Video bouwt vertrouwen op

Vertrouwen is de basis van alles. Dat maakt het ook de nummer 1 uitdaging van vele bedrijven. Het hele concept van content marketing is gebaseerd op het creëren van vertrouwen en langetermijnrelaties met klanten. 

Stop met verkopen en laat de mensen naar je toe komen door hen interessante, relevante informatie aan te bieden. 

Video's kunnen het vertrouwen ook bevorderen. Sommige consumenten staan nog steeds sceptisch tegenover het kopen van producten en diensten op internet. Het presenteren van je product in een interactieve video, zorgt ervoor dat mensen meer betrokken worden bij je product en een online aankoop sneller zullen vertrouwen.

3. Video en mobiele apparaten gaan perfect hand in hand

Video en mobiel gaan hand in hand. Meer dan 80% van de consumenten bekijkt video's op hun mobiel. Omdat mensen graag video's bekijken terwijl ze onderweg zijn en het aantal smartphonegebruikers groeit, wordt je videopubliek steeds groter.

Het is dan ook de perfecte opportuniteit om je communicatie op mobiele apparaten in video om te zetten. De drempel om een video te bekijken voor jouw doelgroep ligt veel lager dan het lezen van een blogartikel. Erop inspelen is de boodschap!

4. Video zorgt voor een hoger engagement

We horen keer op keer dat visuele inhoud de sleutel is tot een grote betrokkenheid voor je communicatie. Video is daar geen uitzondering op, integendeel. Dus wanneer je overweegt welk soort berichten je in de komende weken op sociale netwerken wil plannen, denk dan eens aan video: doelgroepen hebben ongeveer 10 keer meer de kans om videocontent te consumeren, delen en erop te reageren dan blogs of gerelateerde social media berichten.

5. Video creëert een sterkere emotionele connectie

Video is de meest krachtige manier om online emoties op te roepen. Het is superieur omdat het een hele reeks attributen biedt die verder gaan dan traditionele content zoals tone of voice, gezichtsuitdrukkingen, muziek en nog vele anderen.

Hoewel het een feit is dat mensen niet onmiddellijk na het bekijken van een video die niet-direct productgericht is een aankoop zullen doen, zullen ze op een later moment waarschijnlijk onbewust terug bij je bedrijf terecht komen. Het oproepen van emoties bij klanten heeft al vele malen bewezen een positieve invloed te hebben op de besluitvorming van consumenten, zowel in B2B als B2C.

Conclusie

Dat is het: 5 redenen waarom je video niet langer kunt negeren. Maar voordat je begint met het opnemen van je eerste video, zorg er dan voor dat je een videostrategie hebt!

Ontdek meer over wat wij voor jou kunnen betekenen op vlak van video marketing.

 

Videomarketing
Hulp nodig bij het maken van je eerste video?