Een dag uit het leven van ... Michael Lefevre, Production Manager

28-02-2019

Hallo! Ik ben Michael en neem je vandaag mee doorheen mijn werkdag bij GBL Studio. Benieuwd wat mijn job als Production Manager zoal inhoudt? Volg mij!

Michael Lefevre, Production Manager

Na een ontspannen ochtendritje met m'n Honda Monkey kom ik met een fris hoofd aan op kantoor. Klaar om 54 nieuwe mails te verwerken! Ik heb nog een uurtje de tijd voor ik samenzit met accountmanager Evelien. Omdat ik ook verantwoordelijk ben voor de personeelsadministratie, ben ik het eerste aanspreekpunt voor onze medewerkers. Naast mails van klanten en leveranciers, zie ik ook een aantal verlofaanvragen passeren.

michael

Om 9 uur is het tijd om samen met Evelien de drukplanning te overlopen. Een aantal van haar klanten willen op Batibouw pronken met een nieuwe bedrijfsbrochure, dus we bepalen samen haalbare timings. Dat doe ik trouwens per accountmanager, zo kan ik een schema opstellen en gaten in de drukplanning vermijden.

Het meeste digitale drukwerk doen we inhouse, dat biedt veel voordelen op vlak van efficiëntie en design: omdat een brochure van A tot Z, van ontwerp en teksten tot print, bij ons gerealiseerd wordt, kunnen we van bij de briefing meedenken over de papierkeuze, het design, de afwerking, juiste kapvorm ... in functie van het budget en doel.
 

meeting met Evelien

Elke vrijdag houden we een planningmeeting om nieuwe opdrachten voor de komende week te verdelen over onze designers, webdevelopers en marketeers. Eén keer per maand zitten we ook samen met onze accountmanagers om de cijfers te overlopen, nieuwe projecten te bespreken of targets te bepalen.

planningmeeting

Vincent, een van onze designers, komt langs om een drukproef te beoordelen. De interactie en communicatie tussen onze designers en drukkerij is super, dat komt de kwaliteit alleen maar ten goede. De digitale proef komt overeen met het ontwerp en kan ter goedkeuring naar de klant gestuurd worden. Krijgen we een ‘ok’, dan stellen we de digitale drukpers in om de honderden brochures uit te werpen.

Vincent & Michael

Na een kort intermezzo, dat hoort er zeker al eens bij (lacht), keer ik terug naar mijn bureau om administratief werk te doen. Ik moet nog wat leveranciers contacteren, orders verwerken en facturen opvolgen. Zoals je ziet, mijn job is een leuke combo van productie en papierwerk.


Wil je meer weten over ons drukwerk? Michael beantwoordt al je vragen via 056 36 35 35 of hello@gblstudio.be.

Michael & Vincent
Meer weten over onze diensten?