insight

Vijf design trends voor creatieve content

Image

Vijf design trends voor creatieve content

Het digitale landschap gaat steeds in een hogere versnelling. Van kleuren en creatieve fonts tot animaties … tal van trends om je design zowel online als offline nog mooier te maken, circuleren op het net. Alles kan en alles mag. Creativiteit kent geen grenzen. Welke nieuwigheden het design landschap van morgen tekenen, sommen wij alvast even voor je op. We stonden af en toe al met onze realisaties een streepje voor op de toekomst. Ontdek enkele voorbeelden uit eigen huis.

tekst in fotografie & emoji’s

2021, hét moment om je emotionele kant te laten zien met gepersonaliseerde emoji’s. Van geanimeerde websites tot affichage, leuke en speelse emoji’s zorgen gegarandeerd voor interactie en reactie. Hoe je ze in jouw ontwerp kan verwerken, kies je helemaal zelf. De stijlen en technieken om een eigen emoji te creëren zijn namelijk eindeloos.

Image

oversized fonts

Korte en krachtige teksten zijn een goede manier om mensen mee te nemen in je verhaal, daarbij kan het gebruik van oversized fonts helpen. Oversized fonts zijn enerzijds aandachtstrekkers, anderzijds geven ze een moderne look en feel aan jouw tekst. Gigantische letters en kopteksten in creatieve fonts zijn bovendien makkelijk te gebruiken voor mobielvriendelijke websites. Denk daarbij aan energetische typografie om je tekst in beweging te brengen met zwevende, dansende en springende woorden

Image

cartoon illustraties

Illustraties blijven de trend, maar krijgen in 2021 wel een geslaagde make-over met de komst van cartoons. Cartoon illustraties zijn enorm flexibel, multifunctioneel en stijlvol, en ze pimpen elk ontwerp met een vleugje fantasie en speelsheid. Ideaal bij branding of om producten of websites sfeervol aan te kleden.

Illustraties: Eva Mouton 

Image

de wereld van 3d

3D is tegenwoordig niet meer weg te slaan uit het designlandschap. Organische 3D-videoanimaties doen waarschijnlijk al een belletje rinkelen. Samen met graphics geven ze diepte aan alledaagse moderne websites, ze sturen de bezoekers en zorgen voor een realistischer beeld. Sommige designers mixen deze trends met realisme door een illustratie of animatie in een foto te plaatsen. Meer trends rond het ontwerpen van driedimensionale effecten circuleren, denk maar aan platte lijnen en typografie in combinatie met 3D-videoanimaties. Zo zouden populaire typografische ontwerpen in 2021 omgezet worden in 3D en creëren we massaal onrealistische letters die je als het ware bijna kan aanraken.

Image

kleuren

Het less is more-kleurenprincipe van 2020 zou in 2021 wel eens kunnen kantelen. Heldere, gewaagde en klinkende kleuren trekken meteen de aandacht en gaan verder dan zwart-wit met grijstinten. Ook zacht sepia en minimale highlights maken net als het gebruik van disharmonieuze kleurencombinaties hun intrede. Weg met passende kleuren. Alles kan en mag.

Image

Meer weten over onze services?