EEG Group

Employer branding

EEG Group

EEG is een technologiegroep die een toonaangevende rol speelt op vlak van technische installaties en vernieuwende technologieën. Hoewel ze al meer dan 600 gespecialiseerde technici en ingenieurs in dienst hebben, zijn ze constant op zoek naar talentvolle medewerkers. In de sector is er namelijk een grote nood aan goede werkkrachten. Voor een beestig concept om meer mensen aan te trekken, kwamen ze aankloppen bij GBL Studio. En een HR-campagne uitdenken die opvalt tussen de rest? Daar kunnen wij geen nee tegen zeggen…

Beestige employer branding

Om potentiële talenten aan te trekken en die, naast de huidige, ook te behouden, doen bedrijven aan employer branding of recruitment marketing. Hierbij werk je continue aan het beeld dat mensen van je bedrijf hebben als werkgever. Zo kan het aantrekkelijker zijn om voor een job te solliciteren als je authentiek en onderscheidend overkomt. Als je daarnaast je medewerkers ook nog eens kan omvormen tot ambassadeurs van je eigen merk of bedrijf, dan zorgt dat alleen maar voor een extra stimulans om te blijven.

Goede employer branding is belangrijk want op lange termijn zorgt het voor snellere wervingsprocessen, hogere retentie en een grotere tevredenheid bij de medewerkers van je bedrijf. Ook GBL Studio beseft hoe belangrijk dat is en daarom helpen we je graag bij het uitwerken van HR-campagnes.

EEG jaagt op talent

EEG jaagt op talent, dat is duidelijk! Voor hun HR-campagne werkte GBL Studio dan ook het concept van de jachttrofeeën uit. Zo werden er verschillende profielen aangemaakt om aan de muur te hangen als jachttrofee: arbeiders, bediendes, mannen, vrouwen… Daarnaast werden de uitgewerkte trofeeën ook gebruikt op social media, bannering op jobsites en advertenties in vakbladen. Kortom, het was een gerichte 360°-campagne, mét resultaat.

GBL Studio dacht ook aan de vele beurzen waar EEG op aanwezig is en dacht hiervoor aan een wand met EEG-koppen als jachttrofeeën. De beursmedewerkers hangen dan ook vanzelfsprekend als jachttrofee aan deze wand. Om duidelijk te maken dat EEG actief op zoek is naar nieuw talent, hangen er nog enkele platen zonder hoofd. Dit zorgt voor een duidelijke call to action: in één oogopslag is het duidelijk dat EEG jaagt op nieuwe, talentvolle medewerkers. De aanwezige 3D-printer zorgt ook altijd voor de nodige aandacht; wie bij EEG komt werken krijgt namelijk zijn of haar hoofd in 3D.

How can we help you?

Advertentie EEG Group
Sociale Media EEG group
Banner EEG Group