Jacosol

Revolutionair e-commerce platform

Jacosol E-commerce

We leven allemaal klimaatbewuster, en investeren in duurzame isolatie-oplossingen is daarbij een vanzelfsprekende stap. Door deze evolutie kent de isolatiesector een ongekende groei. Om blijvend te voldoen aan de sterke vraag, klopte de internationale isolatiegroep IPCOM bij GBL Studio aan om een ingenieus e-commerce platform voor hun verdelers op poten te zetten.

They had a dream…

IPCOM liep met het idee om het hele aankoopproces te digitaliseren: van offerte-aanvraag, over aankoop en stockbeheer, tot opvolging. Meteen zijn we op onderzoek uitgegaan naar de technische mogelijkheden hierrond. Samen met de klant maakten we een gedetailleerde analyse van wat de noden en wensen zijn binnen het verkoopproces bij isolatiebedrijven. Dit gaat soms erg ver. Wat bijvoorbeeld met isolatieproducten die moeten worden geleverd op een adres dat nog niet bestaat?

Eens we een scherp beeld hadden van het platform moest bieden aan mogelijkheden, hebben we een functionele analyse opgesteld. Dit is een document die alle functionaliteiten van een systeem in kaart brengt. Aan de hand van dit document werd in overleg met de technische partners van IPCOM de nodige voorbereidingen getroffen om een dergelijk systeem te dragen.

Van beloftevol idee tot geavanceerde sales tool

Van zodra de technische infrastructuur op punt stond hebben onze ontwikkelaars hun expertise op het project losgelaten. Na enkele intense weken van programmatie en doorzettingsvermogen zag het e-commerce platform van IPCOM het licht - en het resultaat mag er zijn.

IPCOM beschikt vandaag over een e-commerceplatform waarmee professionals offertes kunnen vragen, bestellingen maken, en alles opvolgen. Allemaal keurig binnen één dashboard. Elke IPCOM-verdeler van isolatieproducten kan met zijn eigen stockbeheersysteem inpluggen op het e-commerce platform, dankzij de grote compatibiliteit die door GBL Studio werd ingebouwd.

Met dit platform kan elke verdeler aanvragen door professionals snel en eenvoudig afhandelen: offertes op maat creëren, bestellingen behandelen, leveringen inplannen en alles tot in de details opvolgen. Ook het probleem met leveringen aan een adres dat nog niet bestaat werd vakkundig opgelost: de professional kan zo’n geval simpelweg GPS-coördinaten ingeven.

Een andere cutting edge functionaliteit is de check op openstaand krediet. Stel dat het aantal openstaande facturen van een professional de limiet overschrijdt, dan ontvangt de account manager bij de verdeler automatisch een notificatie bij een nieuwe bestelling. Zo kan die onmiddellijk in contact treden met de professionele klant, en een regeling treffen vooraleer de bestelling doorgaat.

Jacosol bijt de spits af

Jacosol is de eerste verdeler die met dit systeem van start gaat. Heel binnenkort zullen de andere isolatieverdelers binnen de IPCOM-group zich hierop aansluiten. Naast de integratie van een revolutionair e-commerce platform, kreeg de Jacosol website ook een frisse facelift - klaar om de markt te veroveren!

Een gigantisch project in je hoofd, maar je krijgt het er niet uit? Laat je begeleiden door onze experts, en contacteer ons vandaag nog!

 

How can we help you?

infographic jacosol
infographic jacosol