Sportplus Kortrijk

Europese Sportstad 2018

T-Shirt Kortrijk Europese Sportstad
Logo Kortrijk Europese Sportstad

Kortrijk: Guldensporenstad, shopparadijs, hart van de Leiestreek, en nu ook Europese Sportstad! Dat laatste is dan vooral te danken aan Sportdienst Kortrijk en ook een beetje aan GBL Studio. Want om de kandidatuur voor Europese Sportstad van 2018 vorm te geven, deed Kortrijk een beroep op onze grafische expertise.

GBL Studio zet Kortrijk aan het sporten

Voor Kortrijk is sport al decennialang een middel om te bewegen, te beleven en te ontmoeten. Maar ook naar de toekomst toe wil de stad zijn sportambities scherpstellen. Sport moet de inwoners van Kortrijk verbinden en bruggen slaan naar andere domeinen, partners en doelgroepen.

Met zijn kandidatuur wou Kortrijk de nodige aandacht trekken. En met succes, want mede dankzij GBL Studio mag Kortrijk zichzelf in 2018 een jaar lang European City of Sport noemen.

Huisstijl van a tot z

GBL zorgde ervoor dat Sportdienst Kortrijk met een opvallend dossier aan de start kon komen. We ontwikkelden een logo en een in het oog springende huisstijl voor de bid file en trokken dezelfde vormgeving naadloos door naar flyers, presentaties en POS-materiaal (banners, vlaggen, roll-ups, T-shirts).

Mascottes

Maar hoe zorg je ervoor dat het merendeel van de bevolking weet dat Kortrijk de Europese Sportstad van 2018 is? Met mascottes! GBL Studio ontwikkelde één mascotte voor de jeugd en twee ‘echte’ ambassadeurs voor volwassen. Alle drie hebben ze energie voor 1000 en schreeuwen ze de boodschap “Europese Sporstad” uit.

Bekijk alles van Sportplus Kortrijk

How can we help you?

Logo Kortrijk Sporstad
Bidfile Stad Kortrijk Europese Sporstad 2018
Bidfile
Logo Kortrijk Sporstad
T-shirt Kortrijk Sporstad
Mascottes Kortrijk Sporstad
Poster Kortrijk Sporstad
Mascottes Kortrijk Sporstad