Kickoff klantenevent voor internationale distributeurs

IPSO, onderdeel van marktleider Alliance, is al meer dan veertig jaar toonaangevend in de productie van industriële was-, droog- en strijkmachines. Eerst in Europa, nu ook op wereldschaal. Om hun deelname aan de vakbeurs Texcare optimaal te rentabiliseren, besloten we er een kick-off event aan te koppelen voor hun internationale distributeurs. Het werd letterlijk en figuurlijk een bijeenkomst van hoog niveau. Met GBL in de rol van verkeersleider om alles in vlotte banen te leiden.

Samen de lucht in

We gingen in eerste instantie op zoek naar een originele invalshoek, een opvallende beeldtaal en een symboliek waaraan de dubbele boodschap op het event gelinkt kon worden: de introductie van een compleet nieuwe huisstijl (door GBL ontwikkeld) en de lancering van een nieuwe productlijn, de D-Line.
Na enkele brainstormsessies kwam het thema 'luchtvaart' aan de oppervlakte. Een prima keuze. De technologie van het vliegen kan namelijk model staan voor de technologische voorsprong van IPSO zelf.

Klaar om op te stijgen

In een eerste teaser e-mailing werd al een tipje van de sluier opgelicht en werd de toon gezet voor de verdere communicatie. Fly with us to our new destination, book your flight now, boarding soon, ... Via deze e-mailing werden geïnteresseerde distributeurs naar een mini-website doorgelinkt, waar ze, net als bij een echte vlucht, hun zitje konden kiezen en reserveren. Naast de e-mailing werd een gedrukte uitnodiging verstuurd. In de typische vorm van een gekende kartonnen sleeve met daarin de residocumenten, vluchtinformatie, tickets en boarding pass. Om het geheel te ondersteunen werd een advertentie ontwikkeld voor de vakpers.

Geslaagde vlucht

We kunnen terugblikken op een geslaagde vlucht, vrij van enige turbulentie. Ruim 130 distributeurs waren aanwezig op het event. Ze werden uit de eerste hand geïnformeerd over de productvernieuwing én de nieuwe corporate identity van IPSO. En dit in een bijzonder aangename context. Het zoveelste bewijs dat gerichte en consistente creativiteit altijd werkt.

How can we help you?

Ipso
Ipso
Ipso
Ipso banners
Ipso uitnodiging
Ipso