Casa Hogar

Communicatiepartner voor t(e)huis in Mexico

Toen de Rode Duivels in 1986 de halve finale haalden van het WK Voetbal in Mexico, wilden ze ook iets doen voor de vele kansarme kinderen in Toluca. Ze richtten er Casa Hogar, een t(e)huis voor Mexicaanse wees- en straatkinderen, op en zorgden zo voor een blijvende herinnering aan het meest memorabele tornooi ooit.

Veel meer dan een dak boven het hoofd

Met de steun van de Belgische voetbalbond werd in ’86 een oud huis met drie slaapkamers ingericht om er straatkinderen op te vangen. Niet zomaar een dak boven het hoofd van deze kinderen, maar Casa Hogar, een initiatief van Michel D’Hooghe dat een echte familie wilde zijn door de opvoeding van de kinderen centraal te stellen.

Al meer dan 500 kinderen zijn er opgevangen en leerden ondertussen een vak of haalden een diploma. Dat Casa Hogar echt een verschil maakt, bewijst het verhaal van Juan.

Nieuwe (te)huisstijl

Naar aanleiding van de dertigste verjaardag van het tehuis, werd het project nieuw leven ingeblazen om het werk verder te kunnen zetten. Verschillende bedrijfsleiders besloten het project te steunen en Hugo Broos en Imke Courtois werden de nieuwe meter en peter. Ook GBL Studio droeg een steentje bij en zorgde met een herwerkt logo, nieuwe website en opgefriste communicatie voor een volledig nieuwe huisstijl. Het project kreeg opnieuw ruchtbaarheid dankzij de inzet van alle partners en ambassadeurs. GBL Studio was en is trots om de communicatiepartner te zijn van dit initiatief en blijft zich ook in de toekomst actief inzetten voor dit goede doel. Belangeloos en met de glimlach, natuurlijk.

GBL Studio werkte mee aan de organisatie van een gala-event ten voordele van Casa Hogar. Dat vond plaats in juni 2018 en kon net als de voorgaande editie van 2017 rekenen op een talrijke opkomst: meer dan 450 aanwezigen genoten van een fantastische avond en mochten bieden op gesigneerde voetbalshirts van onder andere Messi, Ronaldo en Izquierdo. De opbrengst ging integraal naar Casa Hogar.

Spring jij ook mee op de kar? Met een donatie aan Casa Hogar geef je kinderen een volwaardige toekomst. Doneer hier!

How can we help you?

Casa Hogar logo
Casa Hogar website
Casa Hogar
Casa Hogar menu
Casa Hogar gala
Casa Hogar gala