insight

Een dag uit het leven van… junior accountmanager, Kimsy

Image

Een dag uit het leven van... junior accountmanager, Kimsy 

Hi! Ik ben Kimsy Kerckhove, junior accountmanager bij GBL Studio. Sinds december 2020 maak ik deel uit van de warme GBL-familie. Na mijn opleiding Communicatiemanagement ben ik enthousiast in het werkavontuur gesprongen. En avontuur mag je letterlijk nemen. Als starter begon ik meteen in coronatijden! Benieuwd hoe ik een werkdag tijdens Covid beleef? Lees dan maar snel verder!

Ik moet toegeven: starten in deze bijzondere tijden is een nog grotere uitdaging dan anders. Gelukkig word je als junior profiel zeer goed begeleid. Vanaf dag één kwam ik terecht in een dynamisch en jeugdig team. Na een warm onthaal en de nodige uitleg over praktische zaken en technische snufjes, werd ik meteen ondergedompeld in de wondere wereld van een accountmanager.

let’s kick off the day!

Mijn dag start ik gewoonlijk met een vers glas water met citroen. Zo ben ik onmiddellijk wakker en klaar om er helemaal tegenaan te gaan! Vervolgens ga ik naar mijn bureau, ofwel mijn home office. Thuiswerken is inmiddels al een gewoonte geworden. Ik ga meteen aan de slag met mijn rijkelijk gevulde mailbox. Als accountmanager bestaat mijn werkdag vooral uit mails beantwoorden en daarop anticiperen. Zo ben ik doorheen de dag in de weer met duidelijke briefings uit te schrijven voor m’n collega’s, vragen te beantwoorden, planningen op te maken, meetings bij te wonen, facturen op te stellen, talrijke telefoontjes te plegen en uiteraard: het overzicht te bewaren.

let's work! 

Ook volg ik ad hoc projecten nauwlettend op. Onlangs was ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor enkele toffe fotoshoots van Mon Dada en Transuniverse. Daarnaast mocht ik een creatieve meeting van Mon Dada begeleiden en brainstormden we over de branding van de nieuwe collectie. Ik geef graag aandacht aan de visuele uitwerking van campagnes en koppel daarom dikwijls terug met de grafici. De interactie tussen de klant, creatieven en account is van groot belang.

Kortom: een dagelijks druk schema, maar ik zou niet liever willen! Die variëteit maakt m’n job juist zo boeiend. Mijn middagpauze is het ideale moment om even mijn hoofd leeg te maken. Dan geniet ik graag van wat frisse lucht en zoek ik het zonnetje op. Ook op kantoor maken we trouwens vaak een middagwandelingetje, heerlijk!

let’s talk!

Na de middag rijd ik naar kantoor. Eenmaal daar, sla ik een praatje met m’n collega’s. Ik profiteer er maar al te graag van dat we elkaar eens écht zien, in plaats van achter een schermpje 😉. Uiteraard moet er ook verder worden gewerkt. Er volgen opnieuw heel wat mailtjes en meetings. Zo houden we een maandelijkse brainstormmeeting over de contentkalender.

In het begin werd ik op sleeptouw genomen tijdens deze meetings. Maar na enkele maanden begeleid ik de contentmeetings al op mijn eentje. Dat is kenmerkend voor GBL. Je wordt actief betrokken bij projecten en klanten, krijgt de nodige begeleiding en opleiding en er is voldoende ruimte en tijd voor vragen. Dankzij de kansen en vrijheid die je krijgt, zijn mijn verantwoordelijkheden ondertussen al flink gegroeid.

Na een half jaar als junior account mag ik al voor grote klanten werken zoals Vandemoortele, Transuniverse, LVD, Get Driven, Mon Dada, Sushi Daily, Voka, Franke, YouBuild-Mpro … Conclusie? Er valt hier altijd wat te beleven! Ik kijk alvast uit naar wat de toekomst brengt.

Let’s call it a day!

Wil je ook graag aan de slag bij GBL Studio? Check onze vacatures!