insight

Quaranstage bij gbl studio zo gaat het eraan toe

Image

Quaranstage bij gbl studio zo gaat het eraan toe

Hi! Ik ben Kiana Rossignol, bijna afgestudeerde marketeer aan de Hogeschool Gent. De voorbije weken liep ik stage als copywriter en digital marketeer bij creative marketing agency GBL Studio. And what a ride, ik neem je mee!

first things first

Daar ging ik dan, op naar Kortrijk. Met hoge verwachtingen startte ik op 22 maart aan dit heuse avontuur. Op de eerste stagedag, tevens ook de enige dag dat ik op kantoor aanwezig was, werd ik warm ontvangen door de (weinige) aanwezige medewerkers.

Eenmaal aangekomen, startte de dag met een uitgebreide onboarding en rondleiding door Simon en Valerie. Tot zover de ervaring: werken op kantoor, want tegen de middag trok ik alweer huiswaarts om voor de rest van de stageperiode vanuit mijn home-office te werken.

8 to 5-ish

Ben je een early bird of snooze je liever nog 10 minuutjes en begin je wat later, in deze tijden mag het allemaal wat losser. Zolang je to do’s af zijn en je je aan de planning houdt, zijn ze bij GBL Studio ook heel flexibel. Normaal start mijn dag om 8 uur en eindigt deze om 17 uur, maar ik ben een vroege vogel en start liever vroeger, zodat ik ook wat eerder kan stoppen.

Een job in de communicatiesector is geen typical 9 to 5 job en het is nu eenmaal zo dat je soms langere dagen hebt, maar die neem ik er graag bij.

google meet & greet

Mijn trouwe vriend doorheen deze stageperiode: Google Meet. Via deze tool kreeg ik niet alleen briefings voor opdrachten, maar heb ik ook het merendeel van mijn collega’s voor het eerst mogen ontmoeten en beter leren kennen.  

Als stagiaire had ik natuurlijk ook begeleiding en coaching nodig doorheen dit hele proces. En gelukkig was daar Valerie. Als content manager was zij de uitgelezen persoon om mij onder haar vleugels te nemen en mijn mentor te zijn tijdens dit avontuur. Ook voor onze bijna dagelijkse babbels was Google Meet onze go to tool.

Tijdens deze begeleidende gesprekken hadden we het over verschillende zaken zoals: hoe ik me voelde, wat ik van de opdrachten vond, welke aspecten ik leuk of minder leuk vond en gaf ik aan op welke vlakken ik nog wou groeien en bijleren. Maar het moest niet altijd even serieus. Onze conversaties waren een kleine ontsnapping aan het werk en we konden over alles praten en even ons hart luchten. Ook dat is de job van een stagementor.

challenges

Tijdens de afgelopen weken heb ik ongelooflijk veel uitdagingen voorgeschoteld gekregen en die greep ik allemaal met beide handen. Als stagiaire copywriting én digitale marketing had ik een zeer uiteenlopend takenpakket en kreeg ik de kans om van beide expertisevakken te proeven. Op die manier kan ik al iets makkelijker bepalen welk pad ik in de toekomst wil bewandelen.

Van het schrijven van social media posts en blogs tot het volledige voortraject van een campagne… Ik genoot volop van het totaalpakket. Meer zelfs, onder leiding van head of digital marketing Simon volgde ik een interessante opleiding over SEA.

teamwork makes the dream work

Een stage in tijden van corona, het is iets apart. Het spreekt voor zich dat ik een heel groot deel van de ‘dagdagelijkse’ ervaring gemist heb. Maar ik ben heel gelukkig en dankbaar dat mijn collega’s ook het werken in teamverband op mijn planning zetten. De afgelopen weken werkte ik samen met mijn medestagiairs niet één, maar twee uitdagende groepsopdrachten van A tot Z mogen uit. Onder begeleiding van de experten.

last but not least

Zo, het zit erop. Van 22 maart tot en met 4 juni heb ik alles uit de kast gehaald om een zo goed mogelijke bijdrage te zijn voor het hele GBL-team en heb ik hen met veel plezier en enthousiasme bijgestaan in allerhande cases. Ik heb ongelooflijk veel bijgeleerd op vlak van copywriting en digital marketing, maar ik leerde ook mezelf beter kennen en ben gegroeid op professioneel en sociaal vlak.

Ik wil GBL Studio graag bedanken om mij deze kans te geven en in het bijzonder iedereen die mij begeleidde, taken toevertrouwde en geduld had met mij. En wie weet, misschien is dit geen vaarwel, maar een tot ziens!

Meer weten over onze services?