Content marketing

Maak je klanten content met ijzersterke content marketing

Zowel grote als kleine bedrijven zetten in op content marketing. Reden: het is dé bewezen manier om relevant te blijven in het digitale tijdperk. In een notendop betekent content marketing het schrijven en verspreiden van kwalitatieve berichten en boodschappen. Dat doe je natuurlijk niet zomaar. GBL Studio kent de kneepjes van het vak. 


Strategie

De content marketing strategie staat gelijk aan de krijtlijnen voor slimme content. GBL Studio brengt eerst en vooral in kaart hoe jouw merk of bedrijf wordt ervaren door het grote publiek. Daarvoor voeren we doorgedreven research via jouw bestaande web analytics of zetten we een nieuw online onderzoek op touw. Ook stellen we diverse buyer persona’s op. Zo kunnen we je verschillende doelklanten visualiseren. Ieder persona heeft zowat zijn eigen kenmerken en vereist een andere aanspreking en benadering.

Contentkalender

Nu is het tijd om de topics vast te leggen waarover je bedrijf wil communiceren. Onze visie: vind een evenwicht tussen unieke, opvallende content en wat jouw doelpubliek wíl horen. Timing is daarbij heel belangrijk. Bij het opstellen van de contentkalender houdt GBL Studio rekening met de zogenaamde ‘top topicals’ (dagen waarop noemenswaardige gebeurtenissen en events plaatsvinden die relevant zijn voor jouw merk). Tot slot evalueren we de kanalen waarop je actief bent. Misschien is, naast Facebook, bijvoorbeeld LinkedIn een ander belangrijk platform om potentiële klanten te raken? Wij zoeken het met plezier voor je uit.

Content productie en distributie

Blogs die je nadien kunt verspreiden met e-mailmarketing? Of liever video’s die je eerst op je website oplaadt en daarna verspreidt op Facebook? Welk format je ook verkiest: content productie heeft weinig zin als je niet nadenkt over de distributie ervan. GBL Studio geeft je graag advies, of neemt het allemaal voor eigen rekening. Jij kiest!

Meten en optimaliseren

Belangrijk: content marketing is een dynamisch proces. Dikwijls heeft het bijsturing en optimalisatie nodig. Precies daarom zorgt GBL Studio voor de nodige rapportering. Om die uitmuntende kwaliteit continu te garanderen.

Is jouw onderneming ook klaar voor content marketing? Neem contact op met ons!

Content marketing nodig?

Challenge accepted!

Vul je gegevens in zodat we je kunnen contacteren.